ぼくのなつやすみ1日目【磐田市天宏様へ行ってきました!】

今日も一不二はお休みです。

ということで、ぼくのなつやすみ1日目をお伝えします。

年に7日間しか休みがないのでなかなか遠出が出来ない私達ですが、社長の粋な計らいで遠征の食レポが叶いました。

お店は、磐田市にある【天宏様】です。
http://www.tenhiro.com/

夏休み前日に店内で金子海苔店の方と”今度磐田市の天宏さんへ行ってきます”という話をしたら、偶然磐田市出身の方がいて「有名なお店で両親は何度も行ってます」というお客様がいました。
Twitterからの付き合いのある天宏様ですが、実際に行ったことがなかったのでとても楽しみにしていました。

そして天宏様の本館で会席料理を頂きました。

なんと表現すれば良いのかわかりませんが、全てにおいて完璧な仕上がりに感じました。
料理を頂く前に庭園を案内して頂きましたが、先代のこだわりがあふれる庭園に仕上がっており、手入れもきちんとされていました。

入店すると、まるで旅館に宿泊しにきたような広い空間に書道やお椀、陶器が飾られておりました。
部屋に通して頂くと、それこそ旅館の一室のような個室で、庭園も見れ、落ち着いた空間がありました。
静かな部屋に虫の音が響くだけの伝統的な和の空間が仕上がっています。

その中で出された料理ですが、どれをとっても絶品でした。
誰が見ても手がかかっていることがわかる料理です。
食材も分厚くカットされ、味が楽しめるようになっています。
鱧、サザエ、松茸、カツオ、車海老、イカ、鮎・・・どれも食材を活かした料理でした。

また食材だけでなく、器にもこだわりを感じました。
有田焼が多かったのですが、信楽焼や昔の手が込んだ器、お椀に料理が盛られていました。
一緒に行ったメンバーが当店の社長と漆器メーカーの人だったので、料理だけでなく、器の話で盛り上がりました。
器に興味がある方はとても楽しめる会席料理です。

大女将や天宏社長の気遣いも最高でした。
ふすまの締め方から料理の出し方、最後の見送りまで”ここまで意識するのか!?”と感動的でした。
接客の観点からみて私も最高を目指して頑張りたいと思います。
当店の器もしっかり入れて頂き、感謝しかありません。

当店には滅多に休みがありませんが、ぜひまた行きたいと思います!
次は冬に行ってすぐ近くの海で捕れるフグを堪能したいです。

お近くを通る際はぜひ寄ってみてくださいね。
絶対満足します!

以上、大満足だった夏休み1日のレポートでした!

【15日(水)16日(木)も店休日の瀬戸物屋:一不二のウェブサイトはこちら】
ぜひ「一不二」のホーム・ページもみてくださいね。
http://ichifuji.tokyo

 

Ichifuji is a day off today.

So I will tell you my first day of praying.

Because we have only 7 days a year off, we can not go out so easily, but the expedition’s food repo came true with the stylish president’s presage.

The shop is located in Iwata-City 【Tenhiro】.
http://www.tenhiro.com/

When I talked to the Kaneko Seaweed Store in our store the day before the summer vacation, “I will go to Tenhiro in Iwata City this time”, there are some people from Iwata City who came by chance, “My parents have been going over at famous shops many times There was a customer called.
It is Tenhiro who has a relationship from Twitter, but I was looking forward to it because I never actually went there.

And I got a cuisine cuisine at Tenhiro’s main building.

I do not know how to express it, but I felt it to be a perfect finish in everything.
Although I told the garden before cooking, I was finished in the garden filled with the prestige of commitment, and I was well maintained.

When entering the store, calligraphy, bowls and pottery were decorated in a large space as if they came to stay at a ryokan.
When I let you pass through the room, it was a private room like a room in a ryokan, I saw a garden and there was a calm space.
Traditional Japanese space finished just enough to echo insect sounds in a quiet room.

It was a dish served in that, but which one was exceptional.
It is a dish that you can see that hands are on even if you look at it.
The ingredients are also thickly cut, making it possible to enjoy the taste.
Hamo, Sazae, Matsutake, Bonito, Prawn Prawn, Squid, Ayu · · · None of these foods made use of the ingredients.

I also felt sticking to not only foodstuffs but also vessels.
There were a lot of Arita-yaki, but dishes were served in Shigaraki-yaki and old-fashioned instruments, bowls.
Because the members I went with were the president of our shop and the lacquerware maker, I was excited by the story of not only dishes but also instruments.
If you are interested in vessels, it is a very special meal cuisine.

The worry of the big lady general and the president of Amagi was also the best. d
From how to tell the bran to how to cook, to the final stop off, it was touching as “Do you feel conscious of this!?”
From the point of view of customer service I would like to do my best aiming for the best.
We have also firmly placed our vessels, thanks only.

There are not many days off at our shop, but I definitely want to go again!
Next time I want to enjoy the puffer fish that can be caught in the sea near by just going in winter.

Please do not hesitate to come when you go near you.
Absolutely satisfied!

It was a summer holiday one day report that was satisfying!

【Wednesday 15th (Wednesday) 16th (Thur) Store Closed Store Holiday: Ichifuji’s website is here】
http://ichifuji.tokyo

If you come to Tsukiji, please come to Ichifuji.
Our shop is famous in Japan because it is cheap and good quality.
Please also take a look at the home page of “Ichifuji”.
You can use WechatPay and AliPay,
Tsukiji is not only DAIWA Sushi and Sushidai! There is Ichifuji in Tsukiji!

#一不二 #Ichifuji #築地 #築地場外 #和食器 #瀬戸物屋 #有田焼 #天宏 #Tsukiji #築地場外市場は移転しません

迎使用支付宝
我支持支付宝和微信支付

Ichifuji今天休息一天。

所以我会告诉你我祈祷的第一天。

因为我们一年只有7天休息,所以我们不能轻易走出去,但探险队的食物回购实现了时尚总统的预示。

该店位于岩田市【天弘】。
http://www.tenhiro.com/

暑假前一天,当我和我们的商店里的Kaneko海藻商店交谈时,“这次我会去岩田市的Tenhiro”,有一些来自岩田市的人偶然来过,“我的父母一直在过去在着名的商店很多次有一个客户打电话。
Tenhiro与Twitter有关系,但我很期待,因为我从未真正去过那里。

我在Tenhiro的主楼里品尝了美食。

我不知道如何表达它,但我觉得它是一切的完美结局。
虽然我在做饭之前告诉了花园,但是我在花园里完成了充满了承诺的声望,我维护得很好。

进入商店时,书法,碗和陶器被装饰在一个大空间,好像他们来到日式旅馆一样。
当我让你穿过房间时,它是一个私人房间,就像一个日式旅馆的房间,我看到一个花园,有一个平静的空间。
传统的日式空间足以在安静的房间内回响昆虫的声音。

这是一道菜,但其中一道是特殊的。
这是一道菜,你可以看到,即使你看着它,手也会打开。
成分也厚实切割,可以享受味道。
Hamo,Sazae,Matsutake,Bonito,虾虾,鱿鱼,Ayu···这些食物都没有使用这些成分。

我也觉得不仅坚持食品,还坚持船只。
有很多有田烧,但是在Shigaraki-yaki和老式乐器,碗中供应菜肴。
因为我和我一起去的成员是我们店铺的总裁和漆器制造商,所以我很高兴不仅有菜肴,还有乐器。
如果您对船只感兴趣,那是一道非常特别的美食。

大女士将军和天城总统的担忧也是最好的。 d
从如何告诉麸皮到如何烹饪,到最后一站,它感动的是“你是否意识到这一点!?”
从客户服务的角度来看,我想尽力做到最好。
我们也坚定地放置了我们的船只,谢谢。

我们的商店休息时间不多,但我绝对想再去!
下次我想要享受可以在冬天去附近海域捕获的河豚。

当你靠近你时,请不要犹豫。
绝对满意!

这是一个令人满意的暑假一天的报告!

【周三15日(周三)16日(周四)商店关闭商店假日:Ichifuji的网站在这里】
http://ichifuji.tokyo

如果你来筑会,请来Ichifuji。
我们的商店在日本很有名,因为它价格便宜,质量上乘。
还请看一下“Ichifuji”的主页。
您可以使用WechatPay和AliPay,
筑地不仅是DAIWA寿司和Sushidai!筑地有Ichifuji!

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